Hallands Kombucha är en fermenterad/jäst, opastöriserad och ofiltrerad naturdryck. Naturligt lätt kolsyrad. Kolsyrehalten kan variera från flaska till flaska. Glutenfri, laktosfri, vegan.

Hallands Kombucha fermenteras med hjälp av en symbiotisk bakterie-och jästkultur som kallas SCOBY; en förkortning av Symbiotic Culture OBacteria and Yeast.

Ett fermenterat livsmedel; ex kombucha, syrade grönsaker, yoghurt, kefir, ost, surdegsbröd, charkuterier, fisk, kaffe, choklad, tillreds med hjälp av mikrokultur. Fermenteringsprocessen höjer näringsvärdet hos råvaran.

I Hallands Kombucha tillverkar mikroorganismerna organiska syror, aminosyror, enzymer, vitaminer, mineraler och många andra ämnen som gör att kroppen lättare kan ta upp näringsämnen ur maten vi äter.

Mage och tarm har en mycket betydelsefull roll i bl.a. vårt immunförsvar, hormonbildning och andra funktioner i kroppen.

Hallands Kombucha produceras av vatten från Lygnern (några kilometer från kombucheriet) ekologiskt te, ekologiskt socker och huvudsakligen ekologiska närodlade örter, bär, frukt och grönsaker.

Sortimentlistan av Hallands Kombucha styrs främst av årstid men även av efterfrågan och givetvis av tillgång på rätt råvara.